Over mij

Wie is Judith?IMG_0475

Filosoof, denker, creatief schrijver, voedsel-fanaat, klusser, manusje van alles, verzamelaar van nutteloze kennis, puzzelaar, lezer, knutselaar, echtgenote en sinds een paar weekjes trotse moeder!

Wat wil je doen met je leven?

Nog niet eens zo lang geleden was ik studente. Pas getrouwd, vol idealen (dat ben ik gelukkig nog steeds) en enthousiast over vanalles. En toch lukte het maar niet om antwoord te geven op de vraag die iedereen steeds stelde: wat wil je gaan doen na je studie?

Ik bestudeerde allerlei zijvakken, maar mijn hoofdstudie was Wijsbegeerte. Een studie die ik had gekozen uit passie voor het vak en uit puur enthousiasme en nieuwsgierigheid. Met als resultaat: een superleuke studie en weinig ideeën over de toekomst.

Wat wilde ik gaan doen? Direct na mijn studie werd mijn leven stilgezet en werd ik bewust gemaakt van hoe kort het leven eigenlijk kan zijn. Dat veranderde me: ik wilde me gaan inzetten voor anderen en me minder richten op mezelf. Twee dagen per week vrijwilligerswerk, het begeleiden van vrijwilligers die anderen helpen met praktische klussen.

Het vrijwilligerswerk geeft veel voldoening en tevredenheid. Ik ben ernaast gaan schrijven, zoals ik eerder ook al had gedaan. Losse opdrachten, advertorials, reclame en veel blog-teksten. Vooral de blogs bevallen uitstekend en nu is de kans gekomen om daar deels mijn werk van te maken.

En nu…

Nu begin ik aan een spannend avontuur. Het schrijven van twee ‘eigen’ blogs, die ik in beheer heb gekregen. meer-weten-over-eten.nl, waar ik mijn passie voor voedsel kan uitleven en mamasopinternet.nl, waar ik als jonge moeder ook veel mee bezig ben.

Gelukkig kan het schrijven van teksten vanuit huis, op tijdstippen die mij goed uitkomen. Zo kan ik de dingen goed combineren, zowel nu als in de toekomst. Als freelancer kan ik niet alleen leven van de blogs, dus schrijf ik ernaast nog steeds zoveel mogelijk opdrachten.

Zowel met het vrijwilligerswerk als met de blogs hoop ik andere mensen te inspireren, op te beuren, te steunen en adviseren. Dat lijkt me een mooie, bescheiden plaats in de drukke wereld van elke dag.